Poljska zatvara konzulat u Sevastopolju

Generalni konzulat Poljske obustavlja aktivnosti u Sevastopolju, saopštilo je poljsko Ministarstvo inostranih poslova, pozvavši poljske građane da napuste Krim.

Generalni konzulat Poljske obustavlja aktivnosti u Sevastopolju, saopštilo je poljsko Ministarstvo inostranih poslova, pozvavši poljske građane da napuste Krim.

"MIP je odlučio da obustavi aktivnosti generalnog konzulata Poljske u Sevastopolju. Njegove obaveze preuzeće generalni konzulat u Odesi", navodi se u saopštenju.

Pritom je Ministarstvo pozvalo poljske građane da napuste Krim "zbog situacije u regionu".

Sevastopolj ima poseban status, a Dmitrij Belik, vršilac dužnosti gradonačelnika tog crnomorskog lučkog grada u kom je stacionirana ruska Crnomorska flota, saopštio je danas da će posle referenduma o statusu Sevastopolj ući u sastav Rusije kao odvojeni subjekt Ruske Federacije.

"Referendum na Krimu i kod nas biće zajednički, ali će posle njega u sastav Rusije ući dva subjekta", rekao je on.

Prema njegovim rečima, na referendumu zakazanom za 16. mart, biće postavljena pitanja "Da li ste za ujedinjenje Sevastopolja sa Rusijom s pravima subjekta RF" i "Da li ste za obnavljanje važenja ustava iz 1992. godine i ulazak Sevastopolja u sastav Ukrajine".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.