Pretio da će uništiti avion

U avionu na liniji Cirih-Priština došlo je do incidenta, u kome je jedan putnik, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, pretio da će eksplozijom uništiti letelicu, ali je brzo savladan.

U avionu na liniji Cirih-Priština došlo je do incidenta, u kome je jedan putnik, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, pretio da će eksplozijom uništiti letelicu, ali je brzo savladan.

Kako piše dnevnik "Koha Ditore", muškarac star oko 35 godina držao je u ruci upaljač i flašu punu neke materije i povicima "Alahu akbar" (Alah je veliki) pretio da će izazvati eksploziju u avionu sa 150 putnika. "Ići ćemo svi kod Boga. Da li želite da idemo u raj ili pakao? Bog je prvi, Muhamed je posle njega, a mi ostali smo niko i ništa", rekao je on u avionu na 10 hiljada metara visine.

List navodi da ga je savladao Nehat Lovca, koji se vraćao iz inostranstva. "Terorisao je ljude. U samom startu rekao je stjuardesi da će uništiti avion i da nije sam. Tog momenta on je preuzeo kontrolu nad avionom i stvorio paniku", rekao je Lovca, ali je dodao da ga je "za tri sekunde" savladao i vezao.

"Dok sam ga vezivao i držao, on mi je rekao: 'Vezuj me, ali nisam sam'", ispričao je Lovca i rekao da je ubeđen da se radi o psihički bolesnoj osobi. Po sletanju aviona, problematični putnik je, onako vezan, predat jedinici za bezbednost aerodroma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet