Oslobođeni zarobljeni OEBS posmatrači

Proruske snage samoodbrane u regionu Donjecka potvrdile su da su oslobodile sve zarobljene posmatrače OEBS, javila je danas ruska nezavisna agencija Interfaks. 

Proruske snage samoodbrane u regionu Donjecka potvrdile su da su oslobodile sve zarobljene posmatrače OEBS, javila je danas ruska nezavisna agencija Interfaks.

"U ovom trenutku nemamo OEBS posmatrače. Svi oni pritvoreni prošle nedelje, pušteni su", potvrdio je gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov za Interfaks. Ruska agencija je navela da je u četvrtak Ponomarjov rekao da je pritvorena grupa od četiri posmatrača OEBS-a nestala dva dana ranije na jugu Donjecka i precizirao da oni nisu uhapšeni, već samo pritvoreni i mogli bi biti pušteni u bilo kom trenutku. Posmatrači su, prema njegovim rečima, bili angažovani na prikupljanju obaveštajnih podataka.

Glas Rusije prenosi da su ranije iz OEBS-a saopštili da su izgubili kontakt sa jednim od svojih monitoring timova koji rade u regionu Donjecka i da se ekipa sastojala od četiri osobe - državljana Estonije, Turske, Švajcarske i Danske.

Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin je, na sednici Saveta bezbednosti, ranije ove nedelje rekao da glavnu odgovornost za bezbednost posmatrača OEBS-a snosi zemlja domaćina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.