Ukrajina podnela dve tužbe protiv Rusije

Ukrajina je podnela dve tužbe protiv Rusije Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog pripajanja Krima, naveo je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.
Ukrajina je podnela dve tužbe protiv Rusije Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog pripajanja Krima, naveo je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Reagujući na to, predsednik komiteta za građansko, krivično i arbitražno zakonodavstvo ruske Državne Dume (donjeg doma parlamenta), Pavel Krašeninkov rekao je da Rusija ima sve argumente i mogućnosti za odbranu svoje pozicije pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Krašeninkov je rekao da nije iznenađen što čuje za takvu tužbu. "Trebalo je da misle bolje kada su organizovali Majdan (centralni kijevski Trg nezavisnosti, mesto masovnih protesta) i zbacili legalno izabranog predsednika", naveo je on.

"Što se tiče Krima, oni (stanovnici) su prvo proglasili nezavisnost, a onda održali referendum o pristupanju Rusiji. U takvom slučaju, sa stanovišta međunarodnog prava sve je jasno. Ali pošto su kijevske vlasti sada u situaciji kada moraju da pokažu svoju moć, oni pokušavaju to da učine", rekao je Krašeninkov.

Na pitanje da li će Evropski sud za ljudska prava biti nepristrasan u pogledu ukrajinske tvrdnje, on je rekao da, ako se govori o sudu, trebalo bi da postoji pretpostavka pravde.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.