Iran: Teško do nuklearnog sporazuma u roku

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif rekao je da nije verovatno da će sporazum o iranskom nuklearnom programu biti postignut do novembra.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif rekao je da nije verovatno da će sporazum o iranskom nuklearnom programu biti postignut do novembra.

Tada ističe rok Iranu za postizanje sporazuma sa svetskim silama, a čak i da uopšteni sporazum bude postignut u predviđenom roku, Zarif veruje da će pregovaračkim stranama biti potrebno još vremena da se dogovore o detaljima.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (AIEA) je najavila da će njen šef Jukija Amano u nedelju posetiti Iran kako bi "pokušao da postigne napredak u dijalogu i saradnji" s tom zemljom. Iran i grupa svetskih sila - SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija, Kina i Nemačka, u julu su produžili period za postizanje sporazuma do kraja novembra.

Zapadne sile dugo su pretpostavljale da Iran tajno razvija program nuklearnog oružja uporedo sa civilnim nuklearnim programom, što je Iran odbacivao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet