Od sutra nova novčanica od 10 evra

Nova novčanica od 10 evra biće sutra puštena u opticaj. Kao i nova novčanica od 5 evra i ova sadrži nekoliko poboljšanja što se tiče zaštite.

Nova novčanica od 10 evra biće sutra puštena u opticaj.

Kao i nova novčanica od 5 evra i ova sadrži nekoliko poboljšanja što se tiče zaštite. Hologram i vodeni žig novčanice prikazuju portret Evrope, lika iz grčke mitologije.

Na novoj novčanici je još nekoliko obeležja koja bi falsifikatorima trebalo da otežaju posao. Na ivicama su izraženije reljefne linije koje se mogu osetiti blagim dodirom prsta. Osim toga, prednja strana ima reflektujuće delove.

Evropska centralna banka navodi da će se zbog iskorišćavanja zaliha i dalje izdavati i stare novčanice od 10 evra. One će biti u opticaju istovremeno s novim.

  • Miljević

    22.09.2014 13:55
    Pa ja nemam ni staru... :(
  • 22.09.2014 13:34
    Novčanica od 5 evra je perfektno zaštićena- naročito od upotrebe u automatima, jer je skoro ni jedan ne prima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet