Dodik dobio Tadića za svega 10.000 glasova

Aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pobedio je svog protivkandidata na izborima Ognjena Tadića, nezvanični su rezultati.
Aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za tu poziciju u narednom mandatu pobedio je svog protivkandidata ispred koalicije Saveza za promene Ognjena Tadića.

Dodik je osvojio 300.128 glasova, dok je njegov protivkandidat Ognjen Tadić ispred Saveza za promene osvojio 289.680 glasova.

Istovremeno, u SNSD su priznali da je kandidat koalicije SNSD- DNS-SP Željka Cvijanović za člana Predsedništva BiH iz RS izgubila od Mladena Ivanića kandidata Saveza promene za tu funkciju za samo 300 glasova razlike.

Najveći broj glasova za bošnjačkog člana Predsedništva BiH dobio je kandidat SDA Bakir Izetbegović, a za hrvatskog člana kandidat HDZ-a BiH Dragan Čović.

Prema podacima CIK, na izborima u BiH glasalo je 54,14 odsto građana. U Federaciji je glasalo 52,73, a u Republici Srpskoj 56,94 odsto. Kako je objašnjeno, u poređenju sa izborima 2010. izlazak je manji ove godine u procentima, ali je nominalno veći, jer je sada više registrovanih birača.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je izborni proces u BiH protekao bez većih bezbednosnih problema. Svetski mediji su jednaki u svom izveštavanju nakon izbora, a opšta je ocena da su pobedili nacionalisti u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope. Raspoloženje u državi je generalno loše, a izbori najverovatnije neće doneti ništa novo, piše strana štampa

  • 13.10.2014 20:24
    Ovo je prvi poraz cionističkog SNS u Republici Srpskoj.
  • Nemanja

    13.10.2014 20:00
    @Dr@gan
    Jok tvoja baba je nacionalistička stranka. A te priče o ukidanju RS postoje samo u Dodikovoj izbornoj kampanji i glavama napaljenih somova, na to vas i navlači.
  • Sremac

    13.10.2014 17:24
    Za " Ns"
    "Ns" niko tebi u Vojvodini ne brani da okacis ako zelis na svoju terasu madjarsku zastavu i da se bez obzira na srpsko ili neko drugo poreklo izjasnis kad vec toliko prezires sve srpsko, kao madjar. Bar mi u Vojvodini smo toliko tolerantni da ti nece faliti ni dlaka sa glave, ali ne moras raspirivati mrznju prema svemu sto ima veze sa srpskim identitetom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).