RS: Istraga o kupovini poslanika

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da nadležne institucuje vode istragu o "kupovini poslanika".
Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da nadležne institucuje vode istragu o "kupovini poslanika".

"Ova istraga usmerena je u više pravaca. Nadležni organi moraju da provere autentičnost snimka, kao i navode koji se na njemu pojavljuju", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

Upitan da li to znači da MUP RS nije veštačio audio snimak u kom premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović navodno govori o "kupovini poslanika", pre nego što je Uprava kriminalističke policije RS podnela krivičnu prijavu protiv N. N. zbog objavljivanja snimka, za koji su naveli da je "montiran", Vasić je rekao da "u ovom trenutku nije bitno da li je izvršeno veštačenje snimka".

Prema njegovim rečima, nadležno tužilaštvo će tek tražiti da veštačenje obave domaći stručnjaci, ali i njihove kolege iz inostranstva.

"Bitno je, kada bude zaokružena priča, da javnost bude informisana šta je nadležno tužilaštvo prihvatilo kao dokaz i šta je utvrđeno o audio-zapisu", kazao je direktor policiije RS.

U medijima je objavljen audio snimak na kojem premijerka Željka Cvijanović u društvu nekoliko osoba navodno govori o "kupovini" dvojice poslanika, ako vladajuću koaliciju izdaju poslanici Napredne Srpske Adama Šukala.

Opozicija je tražila da nadležne institucije istraže ovu aferu, tvrdeći da je pričom o "kupovini" poslanika narušen legalitet uspostvaljene skupštinske većine u parlamentu RS.

  • haisn

    30.11.2014 15:15
    vulin-ministar necega
    La negro sarlatane!
  • 30.11.2014 08:53
    Serbian jobs ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet