VIDEO: Borci protiv ebole su ličnosti godine

Magazin "Time" proglasio je borce protiv ebole ličnostima 2014. godine.
Magazin "Time" proglasio je borce protiv ebole ličnostima 2014. godine.

Ova titula obično pripada pojedincima ili grupama, koji su po dobru ili zlu, imali najveći uticaj na svet u prethodnoj godini.

Kako se ebola širi Zapadnom Afrikom, lekari, medicinske sestre, vozači ambulantnih kola i pripadnici hitnih službi, igrali su i igraju ključnu ulogu u borbi protiv ove bolesti. Do danas je od ebole obolelo više od 17.000 ljudi, a umrlo je više od 6.000.

Time je danas (10. decembar) objavio više verzija naslovne strane od kojih svaka predstavlja po jednog borca iz ebole.

Urednici magazina Time odlučili su da počast odaju lekarima koji su u nezapamćenom broju reagovali u vreme kad je ebola preuzela ionako slabu infrastrukturu javnog zdravlja na zapadu Afrike.

Urednica Nensi Gibs istakla je da su vlade država neadekvatno reagovale, kao i da je Svetska zdravstvena organizacija predugo poricala ozbiljnost situacije. Ipak, mnogi lekari i medicinske sestre, naročito oni iz Lekara bez granica, reagovali su i radili zajedno sa lokalnim lekarima, sestrama, hitnim službama i timovima za sahranjivanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet