Proglašen nevinim 18 godina posle pogubljenja

Sud na severu Kine je proglasio nevinim jednog tinejdžera koji je pre 18 godina pogubljen zbog navodne krivice za silovanje i ubistvo žene u javnom toaletu, objavili su danas kineski državni mediji.
Sud na severu Kine je proglasio nevinim jednog tinejdžera koji je pre 18 godina pogubljen zbog navodne krivice za silovanje i ubistvo žene u javnom toaletu, objavili su danas kineski državni mediji.

Visoki sud kineske provincije Unutrašnja Mongolija je poništio presudu iz 1996. kojom je tinejdžer Hugdžilt proglašen krivim, a zatim i pogubljen, a njegova krivica dovedena je u pitanje kad je 2005. drugi čovek priznao da je počinio to ubistvo, prenela je agencija AP.

U saopštenju suda se navodi da je pogubljeni tinejdžer "proglašen nevinim". U tekstu koji je objavila kineska novinska agencija Sinhua, zamenik predsednika suda Džao Đanping je izrazio "iskreno saučešće" Hugdžiltovim roditeljima.

Kineski državni mediji su objavili slike na kojima se vidi kako sudski uručilac predaje presudu o nevinosti potresenim Hugdžiltovim roditeljima u njihovom domu.

  • Cinik101

    06.01.2015 18:58
    Pravda je ipak dostizna !
  • janko

    15.12.2014 09:53
    nasi provereni prijatelji
    da li se vu ci al ugleduje na njih
  • goranski

    15.12.2014 09:45
    Ovo je za pouku svim zastupnicima uvodjenja
    smrtne kazne u Srbiji.
    Na zalost izgleda da je to vecina populacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.