Sankcije Severnoj Koreji zbog hakerskog napada

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni.

Severna Koreja je već pod sankcijama SAD zbog razvijanja nuklearnog programa, a novouvedne treba da pogode državnu obaveštajnu službu i dobavljače oružja. Pored toga, sankcijama je obuhvaćeno 10 osoba koje rade za Vladu Severne Koreje.

Ove sankcije nisu uspemerena ka narodu Severne Koreje, već ka Vladi i njenim aktivnostima koje ugrožavaju Sjedinjene Države i druge zemlje, navodi se u Obaminom pismu Predstavničkom domu i Senatu, prenosi AP.

U isto vreme, Bela kuća je saopštila da je ovo samo prvi deo sankcija Severnoj Koreji zbog afere Soni.

Za krađu velikog broja dokumenata poznate filmske kuće američki FBI je optužio Severnu Koreju, koja je demantovala da je na bilo koji način bila umešana u hakerski napad i predložila zajedničku istragu, što su Amerikanci odbili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.