Pronađen rep aviona "Er Azije" na dnu mora

Ronioci indonežanske mornarice pronašli su rep aviona "Er Azije" koji je pre 10 dana pao u Javansko more, na letu od Surabaje u Indoneziji do Singapura.

Ronioci indonežanske mornarice pronašli su rep aviona "Er Azije" koji je pre 10 dana pao u Javansko more, na letu od Surabaje u Indoneziji do Singapura.

Otkriće repa bi moglo da pomogne u pronalaženju crne kutije i utvrdjivanju razloga zbog kojih se avion srušio pre 10 dana. Načelnik nacionalne spasilačke uprave Fransiskusa Bambanga Sulista izjavio je da je siguran da je pronadjen rep aviona nakon što je video fotografije olupine na kojima se može primetiti logo kompanije.

"Pronašli smo deo aviona za kojim smo tragali", rekao je Sulista novinarima u Džakarti.

Pronalazak repa aviona je od ključnog značaja jer se crna kutija, koja bi u najvećoj meri mogla da pomogne u otkrivanju uzroka nesreće, uglavnom nalazi u tom delu aviona.

Avion "Er Azije" pao je 28. decembra u Javansko more na letu 8501 od Surabaje u Indoneziji do Singapura sa 155 putnika i sedam članova posade. Letelica je približno 40 minuta posle poletanja, iz drugog po veličini indonežanskog grada, nestala sa ekrana radara, kod ostrva Kalimantan.

Iako u velikoj spasilačkoj operaciji učestvuje više zemalja, loši vremenski uslovi otežavaju rad roniocima, pa je do sada pronadjeno 39 tela, uglavnom, indonežanskih putnika i članova posade, koji su plutali u moru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.