Više od pola novinarske ekipe RTS-a koja izveštava sa OI u karantinu

Više od pola novinarske ekipe Javnog servisa Srbije koja izveštava iz Tokija moralo je da ode u obavezni dvonedeljni karantin.
Više od pola novinarske ekipe RTS-a koja izveštava sa OI u karantinu
Foto: 021.rs
Oni su morali u karantin jer je jedan strani novinar, koji je putovao s njima u Japan 19. jula bio zaražen kovidom, javlja Nova.rs.
 
"Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija zbog nepoznate osobe koja je sedela blizu njih na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula. Ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da moraju u karantin", saopštio je novinar Predrag Milinković u uključenju u Dnevnik RTS.
 
Kako je naveo, novinari RTS u karantinu čekaju PCR test i nadaju se dobrim vestima.
 
"Svi su vakcinisani i nalaze se među 33 putnika u karantinu, svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi to će i činiti, samo sa smanjenim kapacitetima i uz podršku kolega u Beogradu. Verujem da će svi biti negativni, kao što je bilo i do danas", rekao je Milinković.
 
Iz Javnog servisa su saopštili da su svi članovi delegacije RTS vakcinisani pre odlaska u Japan, kao i da su sva četiri puta bili negativni na testiranjima po dolasku u Tokio.
  • Tuta

    27.07.2021 11:54
    @T
    “Ako vakcina radi kako bi trebala niti mogu koga da zarazim niti mene neko moze!”

    Vakcina koja radi kako treba sprecava da zaraza predje u bolest. Virus koji lebdi u vazduhu moze da udje i u Vase telo jer ne zna da ste vec vaicinisani i da treba da Vas zaobidje. To znaci da ste se zarazili. A Vas imunitet (koji imate zbog vakcine) ce se pobrinuti da eliminise virus koji je usao u Vase telo i time spreciti razvoj bolesti.

    A u medjuvremenu mozete da se zakasljete ili kinete i na taj nacin izbacite i cestice virusa koje mogu da zaraze nekog drugog.
  • .

    27.07.2021 05:13
    RTS nista ne moze i nece da uradi kako treba
  • T

    26.07.2021 12:36
    @Tuta
    E stvarno si tuta muta! Ako vakcina radi kako bi trebala niti mogu koga da zarazim niti mene neko moze! To logicno pitanje svaki normalan covek lostavlja! Postenije i odgovornije bi bilo da kazu dasu vakcine jos u fazi eksperimenta dok se nepronadje ona prava i efikasna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.