Uhapšen zbog prevare za vreme poplava

Policija je uhapsila zastupnika Omladinsko-studentskog udruženja Srbije (OSUS) iz Beograda B. Ć. (29) jer je, oglašavajući lažni javni poziv za izgradu kuća u poplavama ugroženim područjima, ostvario protivpravnu korist veću od četiri miliona dinara.
Policija je uhapsila zastupnika Omladinsko-studentskog udruženja Srbije (OSUS) iz Beograda B. Ć. (29) jer je, oglašavajući lažni javni poziv za izgradu kuća u poplavama ugroženim područjima, ostvario protivpravnu korist veću od četiri miliona dinara

Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičeni je u sredstvima javnog informisanja oglasio javni poziv zainteresovanim domaćim i stranim pravnim licima da dostave ponude za izgradnju 100 tipskih stambenih objekata na područjima ugroženim poplavama u Srbiji.

"U javnom pozivu, osumnjičeni B. Ć. pozvao se na navodni Ugovor između organizacije OSUS čiji je zastupnik i Vlade Republike Srbije, koji u stvarnosti nije postojao", navodi se u saopštenju i dodaje da je osumnjičeni na taj način doveo u zabludu veći broj pravnih lica i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju, u cilju pronalaska drugih pravnih lica koje je oštetilo udruženje OSUS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.