"Železnice kriju koliko troše za Beograd na vodi"

Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" zatražio je da se objave svi ugovori i dokumenta koja se tiču projekta "Beograd na vodi", kao i ugovori javnih preduzeća preko kojih će Srbija dodatno ulagati u taj projekat.
Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" zatražio je da se objave svi ugovori i dokumenta koja se tiču projekta "Beograd na vodi", kao i ugovori javnih preduzeća preko kojih će Srbija dodatno ulagati u taj projekat.

U saopštenju pokreta se navodi da Železnice Srbije odbijaju da otkriju koliko ih je do sada koštala priprema za izgradnju "Beograda na vodi", kao i ugovore kojima su se obavezali da će ubuduće ulagati u taj projekat. Poverenik za informacije od javnog značaja doneo je 20. aprila rešenje kojim se Železnicama Srbije nalaže da bez odlaganja sve ugovore i dokumenta vezana za svoje učešće u ovom projektu dostave pokretu "Dosta je bilo – Saša Radulović".

Železnice Srbije od novembra prošle godine ignorišu zahteve da nam dostave specifikaciju dosadašnjih troškova i planove budućih troškova koje će imati vezano za ovaj projekat, dodaje se u saopštenju. Železnice koriste 95 odsto zemljišta na kome je predviđena izgradnja "Beograda na vodi", a pre godinu dana najavljeno je da će to preduzeće uložiti čak 307,5 miliona evra u poslove koji se tiču ovog projekta.

Ni jedan ugovor kojim se to predviđa nije dostupan javnosti, a u saopštenju se podseća da je arapski investitor najavio da će u projekat uložiti svega 150 miliona evra i dati pozajmicu od još 150 miliona evra.

Železnice Srbije pokušavaju da prikriju koliko će građani Srbije ukupno platiti poklon arapskom investitoru, kao i firmama i pojedincima koji se kriju iza Igl hilsa i tajnog ugovora koji nam se predstavlja kao "posao veka", ukazuje pokret.

  • ZoranNS

    07.05.2015 16:24
    Valda nije neko poverovao u brojke iznete od stran
    Valda nije neko poverovao u brojke iznete od strane Vučića. Finansirače to svi, zato se sada centralizuje i EPS, odnosi se Elektrovojvodina kao najrentabilnija u sistemu. Ovaj lopovluk ima podršku lopova i naivaca.
  • gradjanka

    07.05.2015 15:30
    Podrska Sasi!
    Sve ispitati! A sala ''Beograd na vodi, gradjani na hlebu i vodi'' vise nije ni smesna, jer je sve istinitija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.