Uskoro javni pozivi za Studio B i Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić kaže da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju tridesetak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug.
Ministar privrede Željko Sertić kaže da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju tridesetak domaćih medija, među kojima su Studio B i Novinska agencija Tanjug.

"Sutra će biti objavljen oglas za Studio B, prekosutra za Tanjug i još trideset i nešto lokalnih medija, koji su se javili ili bili zainteresovani za to", rekao je Sertić za RTS.

Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je naveo da je 338 firmi definisana sudbina, među kojima će 17 biti izuzeta od stečaja i naplate dugova od poverilaca u narednih godinu dana, za 44 su već objavljeni javni pozivi za privatizaciju koji treba da budu završeni do 31. oktobra.

Od preostalih neka su sama otišla u blokadu, deo je podneo zahtev za predstečajni postupak kako bi pripremili radnike za stečaj, odnosno da ih pripreme za preuzimanje socijalnog programa, rekao je Sertić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.