Oboren rekord u naplati putarine, prošlo 62.000 vozila

Pored zadržavanja od pola sata do dva sata na graničnim prelazima sa Srbijom, zabeležen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu, naročito iz pravca Niša ka Beogradu, tako da se vozila na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku zadržavaju od 30 do 45 minuta.
Pored zadržavanja od pola sata do dva sata na graničnim prelazima sa Srbijom, zabeležen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu, naročito iz pravca Niša ka Beogradu, tako da se vozila na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku zadržavaju od 30 do 45 minuta.

Šef odseka Beograd - Batočina u Javnom preduzeću Putevi Srbije Nikola Milenković rekao je Tanjugu da je ta naplatna stanica vanrednom režimu rada, i da su popunjeni svi kapaciteti. "Mi smo obezbedili dodatan broj inkasanata koji ručnim deljenjem kartica ubrzavaju ulazak vozila na auto put, a po potrebi otvaramo i dodatne kanale za naplatu putarine", rekao je Milenković.

On je napomenuo da je u toku jučerašnjeg dana kroz naplatnu stanicu Beograd (Bubanj Potok) prošlo 62.000 vozila što je, kako je istakao, apsolutan rekord od kad postoji naplata putarine na autoputevima u Srbiji. Što se tiče graničnih prelaza, prema podacima AMSS na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije vozila se zadržavaju oko 90 minuta, dok se na ulasku u Srbiju čeka i do dva sata.

Iz pravca Hrvatske na GP Šid na ulazu u zemlju se čeka oko 60 minuta, iz pravca Mađarske na ulazak u Srbiju na GP Horgoš čeka se oko dva sata, dok se na izlazu iz naše zemlje čeka oko sat vremena, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

Iz AMSS navode da je ponovo otvoren GP Stari Horgoš, tako da ukoliko dođe do većih zadržavanja na Horgošu, turisti mogu preći preko starog koji propušta za sada isključivo putnička vozila i to u periodu od sedam do 19.00 sati.

Tamo se sada čeka oko dva sata na ulasku u zemlju. Na Gradini se čeka oko sat vremena na izlasku iz zemlje, dok na Gostunu nema dužih zadržavanja vozila od pola sata.
  • 01.08.2015 18:56
    Odlicno! I gde ce te pare zavrsiti?...verovatno da okrpe rupe,osvetle puteve a ne da se vozis po mraku kao u bunaru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".