Deset godina zatvora za prebijanje tasta na smrt

Jovan Mandić (40) osuđen je u novosadskom Višem sudu na deset godina zatvora zbog ubistva, jer je, po optužnici, na smrt prebio tasta Čedu Radaka (76).

Jovan Mandić (40) osuđen je nepravosnažno u novosadskom Višem sudu na deset godina zatvora zbog ubistva, jer je, po optužnici, na smrt prebio tasta Čedu Radaka (76).

Optuženi je, odlukom veća, ostao u pritvoru. On je izneo odbranu 14. septembra, kada je izjavu dala i svedok Angela G.B, žrtvina ćerka, koja je s okrivljenim u vanbračnoj zajednici, a njihove izjave su se prilično razlikovale. Optuženi je ostao pri tome da se ne oseća krivim za ubistvo.

– Veoma mi je žao zbog ishoda tog događaja, ali ne mogu priznati da sam imao nameru da ubijem. Tast mi je bio opasan, zao i prek čovek. Kad se izgrebao po licu, jako sam se uplašio za moj i suprugin život. Da se nisam branio, on bi nas ubio - rekao je Mandić u završnoj reči, prenosi Dnevnik.

Po navodima optužnice, 30. novembra prošle godine, oko 20 sati, u Ulici Petra Drapšina u Loku, Novosađanin Jovan Mandić ubio je tasta, kog je ranije zlostaljao, zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave u prethodne dve godine.

Posle nekoliko popijenih čašica rakije, dok su obojica bili za stolom u kuhinji, Radak je ustao, vidno pijan, pošto se posekao viljuškom po nosu i rekao okrivljenom da će da vidi šta je bosanska krv, a ovaj ga je udario nogom, odnosno čizmom, u stomak i grudi. Radak je pao na leđa, a dok je još ležao, Mandić je ustao sa stolice i počeo da ga gazi i jako udara u stomak i grudi.

Radakova ćerka pokušala je da odvuče Mandića, ali ju je on gurnuo, tako da je pala. Zatim je, na njenu molbu, odneo tasta i bacio ga na krevet, ali ga i ponovo šutnuo. Starac je imao unutrašnje krvarenje, nakupljanje krvi u grudnom košu, višestruke prelome rebara, podlive, nagnječenja...

  • Rusofil_IQ0

    26.09.2015 18:25
    Dva pijana mutanta :)
  • 26.09.2015 13:39
    DT
    Nemojte da Dragan Torbica dobije inspiraciju...
  • Sima

    26.09.2015 13:16
    Alkohol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija