Palma vodi Jagodince po Srbiji da "vide koliko je u njihovom gradu dobro"

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da će organizovati ekskurzije Jagodinaca kako bi videli koliko je taj grad izgrađeniji od drugih.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da će organizovati ekskurzije Jagodinaca po drugim gradovima Srbije kako bi videli koliko je Jagodina izgrađenija od drugih.

- Vodiću moje Jagodince na ekskurziju po gradovima Srbije, da vide u kakvom su stanju ulice u tim gradovima i naseljima i da ih uporede sa Jagodinom, koliko su im sela asfaltirana, kakvi su im domovi kulture, imaju li KUD, koliko se poštuje srpska tradicija - rekao je Marković novinarima. On je najavio da će organizovati odlazak Jagodinaca, meštana Ribara, Majura, Končareva, Laništa, Bukovča i drugih sela, ali nije precizirao u koje gradove.

- Za početak, biće to jedan grad, lep grad, veći od Jagodine, ima industrijsku tradiciju i u četiri sela oko tog grada videće da su im putevi bez asfalta, da nemaju Dom kulture - objasnio je Marković. On je siguran da će njegovi sugrađani, kada se vrate svojim kućama, reći ono što je rekao i čuveni Jovanča Micić u komediji "Put oko sveta" Branislava Nušića: "Celu Srbiju obiđoh, ali grad kao Jagodinu nigde ne nađoh".

Naveo je da je iz svih velikih gradova u kojima je boravio u Srbiji i svetu preslikao najbolje i doneo u Jagodinu. - Nikada se nije desilo da odemo u svet, da odvedem neku delegaciju u neki grad Evrope, a da smo se vratili bez rezultata - rekao je on i dodao da u Jagodini više ne otvara "te sitne projekte od 20.000, 30.000 evra".

- Gledam neke moje kolege u dugim gradovima, otvaraju i kad su zamenili ogradu oko zgrade u dečijem vrtiću. Meni je to smešno. Mi gledamo šta je to od kapitalnih investicija, šta je to što donosi sutra bolje našm građanima i što donosi nova radna mesta - zaključio je Marković.

  • Lala1

    04.10.2015 04:27
    Uredjena Jagodina
    Palma je apsolutno u pravu po tom pitanju. Bio sam u Jagodini pre 4 meseca i zadivio sam se koliko je izgradjena i uredna.
  • Navin

    03.10.2015 19:07
    predlog
    Ne mora se ici daleko.Dovedi ih na Streliste i Tabane.Razlika je drasticna
  • 03.10.2015 16:58
    Srednji vek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.