Uz pomoć nevažećeg pečata ojadio Zavod za javno zdravlje za milione

Vešti manipulator inicijala D.S. i nadimka Džeri ojadio je Zavod za javno zdravlje u Vranju za još neutvrđenu milionsku dinarsku sumu.

Kako je "Novostima" potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, u toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji zbog sumnje da je falsifikovao isprave. D. S. se sumnjiči da je nevažećim pečatom doktorke koja je u penziju otišla 2014. godine overavao sanitarne knjižice.

Prema rečima direktorke dr Milene Mišić, pre nego što je slučaj otkriven dnevni prihod Zavoda od sanitarnih knjižica iznosio je od 5.000 do 6.000 dinara dnevno, a sada, kada je prevarant otkriven, taj se iznos kreće od 68.000 pa i do 85.000.

Procedura dobijanja sanitarne knjižice, koja je obavezna najčešće u ugostiteljskim objektima, podrazumeva obavezan zdravstveni pregled u Zavodu za javno zdravlje, nakon koga se uplaćuje iznos od 1.700 dinara i dobija potvrda, koju kasnije na uvid treba dostavljati sanitarnim inspektorima.

U ovom slučaju ostaje otvoreno pitanje da li je u Zavodu bilo ljudi koji su na izvestan način "sarađivali" sa Džerijem i ko ih je "upućivao" kod njega po lažna dokumenta. Spekuliše se da su vlasnici lokala nosili knjižice svojih zaposlenih kolektivno na "overu" i na taj način štedeli, jer su usluge falsifikatora bile 1.000 dinara.

Sanitarna knjižica se "overava" na šest meseci, na koliko treba ponavljati preglede koji se razlikuju u zavisnosti od zanimanja.

Zavod za javno zdravlje inače ima monopol kada je u pitanju procedura oko redovnih sanitarnih pregleda, pa je pitanje kako niko u vranjskoj ustanovi nije primetio u dužem periodu smanjenje prihoda u odnosu na dotadašnju praksu.

U jednoj kafani je pronađena sanitarna knjižica koja je overena 10. juna 2015. godine i to pečatom doktorke koja je u penziji od 2014. godine.

Opširnije o ovom slučaju možete pročitati OVDE.

  • Tom

    12.06.2016 11:52
    Bravo za Džerija!!
  • ntn

    12.06.2016 09:20
    Vranjski IQ
    Pa valjda u Zavodu imaju spisak kome su overavali knjižice u toku 2015.g., Inspekciju kod svih koji nisu na tom spisku, i gotovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.