Inspekcija kontroliše povlačenje Juvitana kašica

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije kontrolisaće danas i sutra da li su sporne serije Juvitana proizvoda povučene iz prodaje.
Inspekcija će utvrđivati da li je broj proizvoda koji je stavljen u promet usaglašen sa brojem proizvoda koji je povučen.
 
"Ukoliko inspektori negde zateknu sporne proizvode, biće uklonjeni na licu mesta uz podnošenje prijave protiv prodavca", rekli su u Ministarstvu zdravlja.
 
Ministarstvo je 8. novembra objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana dečjih kašica, koje bi mogle da predstavljaju rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.
 
Fabrika Juvitana je posle toga obustavila proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici.
 
Kompanija "Svislajon Takovo" je najavila da će zalihe spornih proizvoda biti uništene, a fabrika u Inđiji zatvorena ukoliko se ispostavi da je nalaz Ministarstva zdravlja tačan. "Svislajon" je naglasio da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.
  • Sivi dom

    14.11.2016 15:06
    Mikromarket na podbari prodaje....gazda cok.kontrolisi malo
  • upitnik

    14.11.2016 14:21
    Pitam se...
    ... ko li ce kupiti kompaniju nakon sto, zbog afere, propadne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.