Ministri mogu službenim kolima u kampanju

Agencija za borbu protiv korupcije neće reagovati zbog činjenice da ministri i drugi državni funkcioneri na skupove u predsedničkoj kampanji odlaze službenim automobilima, navodeći da time ne krše zakon.
- S obzirom na to da ministri, na osnovu Uredbe o korišćenju službenih vozila, imaju pravo na službeno vozilo na stalnom korišćenju sa stalnim vozačem, ocenjeno je da oni u toku predizborne kampanje ne postupaju suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - rekli su za Danas u Agenciji.
 
Pravo na stalno korišćenje službenog vozila imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.
 
- S druge strane, funkcioneri koji nisu obuhvaćeni navedenom uredbom ne mogu koristiti javne resurse, uključujući i službene automobile, za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata - dodaju u Agenciji.
 
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić rekla je ranije za Danas da korišćenje državnih vozila u privatne svrhe, što mitinzi i kampanja jesu, spada u klasičnu zloupotrebu položaja. Sa tim se saglasio i programski direktor Transparentnost Srbija, Nemanja Nenadić, koji je rekao da ministri, izuzev onih kojima je ugrožena bezbednost, nemaju pravo da službena vozila koriste za prevoz na događaje iz izborne kampanje i da "ako to čine, zloupotrebljavaju javnu funkciju".
  • drugim rečima

    10.03.2017 14:59
    Znači, ozakonjena pljačka!
  • Steva-NS

    10.03.2017 13:51
    Konačno,ozakonjeno ono što je davno u praksi ! Sad ni vožnja tašti,svastika,sepetki sa pijaca neće biti vest . Bolje nam je , sve boli od dobrote .
  • modesti

    10.03.2017 12:08
    ...i tako, dok idu u kampanju horski sa osmehom pevaju " i mi se vozimo, i mi seeeee vozimooooo"....a narod su već izvozali odavno...gamad!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija