FOTO: Kolektivno venčanje 147 parova ispred Skupštine Beograda

Kolektivno venčanje održano je 19. put ispred Skupštine Beograda, a sudbonosno "da" izgovorilo je 147 parova.
Najmlađi bračni par imao je 21 godinu, dok je najstariji par na venčanju iz sedme decenije. Izjave pristanka prvo su kolektivno dale mlade, a potom mladoženje, posle čega su usledile čestitke i svadbeni valcer.
 
Venčanju je prisustvovao veliki broj rodbine i prijatelja, koji su mladencima doneli bukete cveća i uručili ih im.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović mladencima je poželeo sreću, zdravlje i mnogo dece u braku. "Čestitam vam u ime grada Beograda", rekao je Mladenović.
 
 
Za mladence je ispred gradske skupštine priređen muzički program, tokom kojeg su pevane tradicionalne narodne pesme, a nastupila je i pevačica Ivana Jordan.
 
Parovi su posle učešća u kvizu nagrađeni putovanjem na destinacije u Srbiji, kao i vaučerima za tehniku i nameštaj. Manifestacija je uprkos nestabilnim vremenskim prilikama privukla pažnju velikog broja građana koji su je fotografisali.
 
Kolektivno venčanje besplatno je za sve bračne parove. Do sada se u srpskoj prestonici kolektivno venčalo više hiljada parova od prve manifestacije u vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.