U maju zatvoreno pet ilegalnih domova za stare

Ministarstvo rada se uporno i tvrdoglavo bori protiv pojave ilegalnih domova za stare, istakao je ministar rada Aleksandar Vulin.
Vulin je ukazao da je u poslednje dve godine, od nove administracije u Ministarstvu, pronađeno i zatvoreno 75 ilegalnih domova za stare, a da je samo u maju zatvoreno pet takvih ilegalnih domova.
 
"I nastavićemo tako da se ponašamo i apelujem još jednom na sve naše korisnike, posebno na njihovu decu - nemojte svoje roditelje ostavljati u neuslovnim domovima, nemojte ih ostavljati tamo gde nemaju lekara, zdravstvenu zaštitu, gde nije urađeno sve u skladu sa zakonom", rekao je Vulin.
 
On je dodao da će proces licenciranja državnih domova biti završen najverovatnije do kraja godine.
 
"Nijedan državni dom za stare ne može da se razlikuje od privatnog doma, može da bude samo bolji, lošiji ne može da bude nikako. Zato ulažemo u svaku od naših ustanova i svaki naš dom, svaki dom za stare mora da bude izgrađen, vođen u skladu sa najvišim mogućim kriterijumima, koje je predvideo zakon", rekao je Vulin, nakon obilaska Doma za smeštaj starih lica u Smederevu, u kome lekari Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje vrše specijalističke preglede korisnika.
  • Nj.

    21.05.2017 15:27
    Pitam Ministra..
    Posto Ministar "mudro" savetuje decu: nemojte svoje roditelje ostavljati u neuslovnim domovima, nemojte ih ostavljati tamo gde nemaju lekara, zdravstvenu zaštitu.... A ja ga pitam: a gde da ih ostave kad se stari roditelji naglo razbole ionemocaju, a oni moraju da idu da rade ?? Da daju otkaz i preuzmu sami brigu o njima jer im je to duznost? Od cega ce onda da zive? Da li ste se pobrinuli da se u drzavi obezbedi dovoljno kapaciteta, domova, palijative... ? Znate, broj male dece i starih je podjednak, nega,briga, cuvanje... je potrebna i jednima i drugima. Mesta nema ni u vrticima ni u domovima, a Vi Ministre samo savetujete, savetujete....Saveta nam je pun tavan. Uradite nesto KONKRETNO.
  • poznavalac

    21.05.2017 15:03
    ovaj julovski licemer laze cim zine. Nikada nije bio u drzavnom starackom domu i nije jeo pastete i ostale djakonije (testo sa sirom, pilavi i supice sa dve kapi ulja). Nikada nije video nesrecne sestre koje izgaraju za bedne plate i odlaze posle pola godine jer nemaju cime da neguju stare.
    A cena 48000 ko da je Hajat.
    i odlicno placeno stranacko rukovodstvo koje vezu s vezom nema sa poslom...
    Odvratno.
  • Bole

    21.05.2017 14:18
    Padinska Skela
    Zatvaranje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.