Institut za ratarstvo donirao ministarstvu 30 laptopova

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada donirao je 30 laptop računara Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji će biti prosleđeni školama.
Ugovor o donatorstvu potpisali su danas ministar prosvete Mladen Šarčević i direktor Instituta, prof. dr Jan Turan.
 
Ministar Šarčević je rekao da je Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada spada u red najuspešnijih naučnih institucija u Srbiji.
 
"Dok čekamo novac iz evropskih fondova i kredita ne sedimo skrštenih ruku, već smo angažovali sopstvene snage i počeli veoma zahtevan posao digitalizacije celokupnog obrazovanog sistema", rekao je Šarčević.
 
Donacija je realizovana na osnovu pozivnog pisma koje je Ministarstvo uputilo društveno odgovornim kompanijama da se priključe projektu opremanja škola savremenom informatičkom opremom.
 
Direktor Instituta Turan rekao je da se Institut, kao državna naučna institucija, rado odazvao pozivu Ministarstva, i izrazio zadovoljstvo na prilici da pomognu reformu obrazovanja.
 
On je podsetio da Institut ima jako dobru saradnju sa poljoprivrednim školama, kojima veoma često donira semena za školska dobra.
 
Potpisivanju Ugovora prisustvovali su prof. dr Bogdan Kuzmanović, predsednik UO Instituta, dr Sanja Vasiljević, pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove i Goran Petrović, pomoćnik direktora za IT.
 
Do sada su se pozivu Ministarstva za donaciju opreme školama odazvali NIS, Transnafta i brojne kompanije posredstvom Rotari kluba Srbija i Crna Gora.
  • Observer

    05.08.2017 09:39
    Pohvala
    Akcija vredna hvale, prosveta je urušena i trebalo bi je što brže oporaviti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.