Uhapšen zbog sumnje da je ukrao milion evra, hteo peške u Srbiju

Na granici Srbije i Mađarske uhapšen je R. K. (26), državljanin Srbije osumnjičen da je ukrao milion evra iz vozila kojim se prevozio novac u Nemačkoj.
Kako navode nemački mediji, on je uhapšen dok je pešice pokušavao da uđe u Srbiju.
 
Zbog svoje spektakularne pljačke preko noći postao je jedan od najtraženijih begunaca u Nemačkoj, nakon što je ukrao milion evra koje je prevozio u kompaniji za obezbeđenje "Prosegur" u kojoj je bio zaposlen, prenosi "Blic". 
 
Veruje se da je osumnjičeni u ovoj nesvakidašnjoj krađi imao saučesnika. 
 
R. K. je u četvrtak ujutru, po običaju, sa dvojicom kolega, u blindiranom vozilu firme "Prosegur", gde radi po ugovoru, išao do banaka po novac. 
 
Ostao je u vozilu dok su dvojica kolega izašla da bi preuzela evre upakovane u specijalne vreće. Čim su mu nestale iz vidokruga, da je gas i pobegao u blindiranom kombiju sa novcem. 
 
Posle vožnje ne duže od 400 metara od mesta gde je ostavio dvojicu kolega, 26-godišnji državljanin Srbije je na parkingu koji nije vidljiv sa glavnog puta, ostavio transportno vozilo i nestao. 
 
Tu ga je, kako se veruje, čekao pomagač i zajedno su izneli novac iz blindiranog kombija. Iza njih je ostalo tek nekoliko novcanica koje su, kako se veruje, ispale iz vreća. 
 
Nemacki "Bild" je objavio da je osumnjičeni, verovatno rodom iz Zapadne Srbije, a preneo je i da kompanija za obezbeđenje "Prosegur" kod koje je bio zaposlen nije imala komentar na ovaj incident. 
 
U petak, dan posle nesvakidašnje pljačke, policija je saopštila da je osumnjičeni već poznat, i to zbog krađa i napada. 
  • Filmofil

    27.08.2017 17:41
    Kad ne gleda filmove dovoljno
    Pa to se čuči u nekoj rupi bar mesec dana ili tri zemljače, a ne tako amaterski odmah prema rodnoj grudi...
  • eh

    26.08.2017 20:10
    sad
    a covek samo hteo da anomino donira u budžet ljubljene grude !
  • Onako sa strane

    26.08.2017 19:56
    Iznenađen
    Kako je ovaj bilmez uopšte dobio posao na takvom radnom mestu ako je ranije imao lopovskog staža.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.