MMF spreman da podrži "razumno povećanje" plata prosvetarima

Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom i predstavnicima tehničke Misije MMF-a koji su rekli da su spremni da podrže razumno povećanja plata prosvetara ukoliko se reformski procesi nastave.
"Važno je da se nastavi dosadašnji trend i pri svakom povećanju plata zaposleni u prosveti dobiju više od drugih. Oni su u velikom zaostatku u odnosu na druge javne službe i to je nasledstvo prošlosti. Njihov položaj se mora postepeno poboljšavati, ali uz istovremenu racionalizaciju sistema", naveo ministar.
 
Šef Misije MMF rekao je da je zadovoljan onim što je Ministarstvo do sada uradilo, dok je plan daljih reformi ocenio kao impresivan, navodi se u saopštenju.
 
"Ukoliko se reformski procesi nastave spremni smo da podržimo razumno povećanja plata", rekao je Ruf.
  • Inspektor Višekruna

    19.09.2017 16:18
    Kakvog rada?
    Vrlo lošeg u većini slučajeva.
    A uzgred rečeno lekara specijalista fali, prosvetnih radnika ne.
  • Kokakole

    18.09.2017 23:17
    Bez prosvetarskog rada ne bi bilo ni lekara specijaliste.
  • nsss

    18.09.2017 22:01
    nsss
    21000 predskolaca jos nije dobila 10% koji su svima vraceni,sram vas bilo...plata visoko obrazovanih vaspitaca je za 10000 veca od minimalca...o kakvom povecanju i na koju osnovicu ce biti izracunata tj ko ce da plati kada lokalne vlasti to nisu racunale u budzetu...treba zatvoriti vrtice pa da vidite kada sve stane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.