Naplata putarine ka Bugarskoj od 1. januara

Naplata putarine na istočnom kraku Koridora 10 kod Dimitrovgrada počeće 1. januara.
Naplata putarine ka Bugarskoj od 1. januara
Foto: 021
Kako pišu "Novosti", pošto će biti uveden otovren sistem naplate, taksu za prolaz novim deonicama od 190 dinara plaćaće samo vozači automobila koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze, jer se rampa nalazi u neposrednoj blizini granice. Prolaz za kombi vozila će biti 280 dinara, dok će autobusi plaćati 560, a kamioni 1.120 dinara.
 
Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi još nekoliko meseci će moći da se voze novom saobraćajnicom besplatno, dok se ne postave bočne naplatne rampe.
 
"Ovakav režim naplate putarine će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na ovoj deonici. Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala, a na njoj će biti angažovano 37 radnika.
 
Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara. Sa završetkom obilaznice, koja se ovih dana privodi kraju, do kompletiranja ove trase preostaju još radovi na oko osam kilometara na deonici od Staničenja do Pirota, kao i oko 12 kilometara od tunela Bancarevo do Crvene Reke.
  • NS

    21.12.2017 12:30
    @wnj
    Niš-Granica sa BG još nije autoput. Neki delovi jesu ali kroz klisure i tunele se još ide uz ograničenja od 60 na sat, tako da to nije uporedivo. Kada se cela deonica izgradi, ako bude razlike u ceni (koliko znam, plaća se po kilometru), ond može pljuvačina, a dotle je bezveze.
  • Zivan

    21.12.2017 08:55
    Prepoploviće se broj vozila na ovoj deonici autoputa...
  • wnj

    21.12.2017 08:35
    Novi Sad - Subotica slična razdaljina, a putarina skoro 50% skuplja nego Bugarska granica - Niš. Verovatno je skuplje bilo praviti auto put kroz vojvođanska bespuća, klisure i prevoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.