Odgovor za duple funkcije i pre roka

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio je da će ta agencija svim funkcionerima koji imaju duple funkcije u znatno kraćem roku od zakonskog od 30 dana odgovoriti da li mogu da ih zadrže.

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio je da će ta agencija svim funkcionerima koji imaju duple funkcije u znatno kraćem roku od zakonskog od 30 dana odgovoriti da li mogu da ih zadrže.

"Agencija je dužna da u roku od jednog meseca odgovori, a pošto je to delikatno pitanje, ona će odmah po dobijanju zahteva reagovati i za nekoliko dana funkcioneri će imati odluku o tome da li mogu ili ne da zadrže funkciju", rekao je Čupić. On je objasnio da u slučaju da funkcioneri ne prihvate ono što Agencija bude donela kao odluku, "oni po sili zakona gube funkciju koju su poslednju dobili".

"U slučaju da to ne prihvate, onda postaju odmetnici - ljudi koji jednostavno ne poštuju vladavinu zakona i prava, društvene norme, a za institucije koje nemaju snage da ih smene smatramo da su porobljene od strane pojedinaca ili nekih grupa", rekao je Čupić izrazivši očekivanje da se to neće desiti. On je rekao da funkcioneri imaju rok od 15 dana da se obrate Agenciji i navedu koju su funkciju odabrali ili da traže saglasnost za dve funkcije.

Odluka Ustavnog suda o nespojivosti funkcija, objavljivanjem u "Službenom glasniku" u sredu, stupila je na snagu. Ustavni sud je proglasio neustavnom odredbu kojom je neposredno izabranim funkcionerima bilo dopušteno da obavljaju više funkcija, bez provere Agencije za borbu protiv korupcije da li su u sukobu interesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.