Sablje za najbolje diplomce Vojne akademije

Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je oficirske sablje najboljim diplomcima Vojne akademije. U čin potporučnika promovisana je i prva generacija žena oficira, njih 19 koje su se školovale na Vojnoj akademiji.
Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je oficirske sablje najboljim diplomcima Vojne akademije. U čin potporučnika promovisana je i prva generacija žena oficira, njih 19 koje su se školovale na Vojnoj akademiji.

Tadić je oficirske sablje uručio Predragu Andriću, koji je diplomirao sa prosečnom ocenom 9,40, Vladimiru Petroviću sa prosekom 9,27 i Nenadu Kanjevcu sa prosekom ocena 9,21. Ministar odbrane Dragan Šutanovac najuspešnije potporučnike po vodovima - Rajka Gujaničića, Bogdana Kovačevića i Vanju Mrđu je nagradio pištoljima sa posvetom. Predsednik Srbije dodelio je prethodno Kadetskoj brigadi Vojne akademije vojnu zastavu.

Svečanosti, koja se šesti put održava ispred Doma Narodne skupštine, uz roditelje, rodbinu i prijatelje oficira, prisustvuju predstavnici diplomatskog kora, vojni izaslanici akreditovani u Beogradu, delegacija Nacionalne garde Ohaja, visoka kineska vojna delegacija i predstavnici vojski Crne Gore i Slovenije.

U prve oficirske činove promovisano je 126 kadeta i kadetkinja 131. i 132. klase Vojne akademije.

U čin potporučnika promovisana je i prva generacija žena oficira, njih 19 koje su se školovale na Vojnoj akademiji.

  • 11.09.2011 12:14
    Vojvodina jeste Srbija. Ta "Vojvodina" o kojoj pričaš ne postoji i neće nikada postojati na ovim prostorima, a ti nisi Vojvođanin.
  • VOJVODINA VOJVOĐANIMA

    10.09.2011 18:39
    Srbijanske oficire i sablje u Srbiju.
  • marjan

    10.09.2011 18:11
    Ova zemlja je promasena tema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.