NIS profitirao 27 milijardi dinara

Naftna industrija Srbije (NIS) je u prvih devet meseci ove godine imala profit od 27,1 milijardu dinara, izjavio je danas direktor za ekonomiju, finansije i računovodstvo NIS-a Aleksej Urusov.

Naftna industrija Srbije (NIS) je u prvih devet meseci ove godine imala profit od 27,1 milijardu dinara, izjavio je danas direktor za ekonomiju, finansije i računovodstvo NIS-a Aleksej Urusov.

On je na predstavljanju rezultata poslovanja NIS-a na Beogradskoj berzi kazao da je profit kompanije bez dobiti po osnovu kursnih razlika iznosio 22,7 milijardi dinara, što je 71 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Urusov je istakao da je rast dobiti ostaren zahvaljući većoj ceni nafte na svetskom tržištu, povećanju proizvodnje domaće nafte i gasa za 26 odsto i većoj efikasnosti u poslovanju.

Ukupan dug NIS-a prema bankama u prvih devet meseci ove godine je smanjen na 506 miliona dolara, što je za 105 miliona manje nego na početku godine.

Ovogodišnje investicije NIS-a iznosile su 16,3 milijarde dinara, od čega 4,5 milijardi iz sredstava kompanije.

Trenutna cena akcije NIS-a na Beogradskoj berzi je 865 dinara, najviša je bila 865 dinara, 3. avgusta ove godine, a najniža 442 dinara, 14. septembra prošle godine.

Naftna industrija Srbije (NIS) planira da do kraja godine zaključi ugovore o kupovini 20 benzinskih pumpi u Bugarskoj, a planira se kupovina zemljišta sa pume i u Rumuniji, najavili su danas iz poslovodstva te kompanije.

Zamenik generalnog direktora NIS-a za investicije i razvoj Nikolas Petri kazao je na predstavljanju finansijskih rezultata NIS-a na Beogradskoj berzi da su u toku pregovori ili procene za kupovinu i dodatnih benzinskih pumpi u Bugarskoj.

  • MIA

    26.10.2011 21:28
    1OOO EVRA
    imam deonica u NISuuuuuuuuu, al sam bogata:))))
    Sad kad dobijem i duividendu odo u...... kafic na pice!
  • ns

    26.10.2011 21:03
    što ne objavljujete komentare koji su istiniti i bole da niste na platnom spisku skrnavih rusa i njihovih sps-ds sledbenika i potrčka!!?!?!?!??
  • janko

    26.10.2011 19:27
    poklonjena NIV
    bratja rusi vec povratili ono sto su platili za NIV. pravi pazar serBendi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.