Sutra tri sindikata zdravstva u štrajku

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio je za sutra jednočasovnu obustavu rada u zdravstvenim ustanovama, dok su preostala dva reprezentativna sindikata već u štrajku uz poštovanje minimuma procesa rada.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti najavio je za sutra jednočasovnu obustavu rada u zdravstvenim ustanovama, dok su preostala dva reprezentativna sindikata već u štrajku uz poštovanje minimuma procesa rada.

 

Predstavnici sindikata između ostalog zahtevaju izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kao i doslednu primenu potpisanih kolektivnih ugovora.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić rekao je jutros da će članovi tog sindikata sutra od 11 časova obustaviti rad na sat vremena i da će odluka o stupanju u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada naknadno biti doneta. On je istakao da nije bilo pozitivnih pomaka po pitanju zahteva sindikata odnosno da nisu imali više kontakta sa predstavnicima Vlade.

Predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoran Ilić rekao je da je taj sindikat od juče u štrajku. Predstavnici trećeg reprezentativnog sindikata - Sindikata medicinskih sestara i tehničara još nisu odlučili da li će se pridružiti štrajku, dok Sindikat lekara i farmaceuta Srbije štrajkuje već dve nedelje.

  • Jo

    24.04.2012 12:18
    Puno poštovanje ugovora
    Traže gospoda puno poštovanje kolektivnog ugovora.Evo primer za to.U četvrtak 12 aprila sam otišao prepodne da završim neke poslove u zdravstvenom fondu.Po starom dobrom običaju i kolektivnom ugovoru " druže tito mi ti se kunemo " pola kancelarija je u 11h već prazno naravno sledi stara poznata rečenica " koleginica je tu negde sačekajte " da bi posle 45min odustao od daljeg čekanja i otišao svojim putem.Prolazeći kroz centar sreo sam dotičnu kako u vreme radnog vremena izlazi iz crkve.E sad hoće gospoda platu i ugovor.Koji član ugovora reguliše posetu crkvi za vreme radnog vremena gospodo sindikalci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".