Stanković: Ponovo ćemo razgovarati sa sindikatima

Ministar Zoran Stanković kaže da će sa zaposlenima u zdravstvu ponovo razgovarati kako bi im se objasnile nedoumice u vezi sa vladinom uredbom o platama.

Ministar Zoran Stanković kaže da će sa zaposlenima u zdravstvu ponovo razgovarati kako bi im se objasnile nedoumice u vezi sa vladinom uredbom o platama.

"Sindikati zdravstva na poslednjem sastanku, nažalost, nisu pokazali spremnost da razgovaraju o konkretnim predlozima kako i na koji način da se vladina uredba o platama, zbog koje je i pokrenut štrajk, unapredi, već su jedino istakli ultimativni zahtev za njenim odlaganjem", rekao je Stanković za "Danas".

On je dodao da ne postoji razlog za uznemirenost među zdravstvenim radnicima, jer ukoliko budu postizali rezultate rada na nivou proseka svoje zdravstvene ustanove ova uredba neće uticati na njihova primanja, a time neće doći do smanjivanja plata.

Stanković je kazao da "primena ove uredbe podrazumeva nagrađivanje prema radu, što za zaposlene u zdravstvenom sistemu koji ostvaruju bolje rezultate znači povećanje plate, kao i pravičnost među zaposlenima, prepoznavanjem rada od nerada".

  • 30.04.2012 10:12
    Toliko je nezaposlenih zdravstvenih radnika. Treba dati šansu onima koji žele da rade, kada ovi već ne žele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".