Besni zbog šlepera, meštani kuršumlijskog sela blokirali put

Meštani sela Krčmare u opštini Kuršumlija blokirali su traktorima put kroz selo, kojim se privremeno, zbog radova na mostu na magistralnom putu Niš-Priština, vozila preusmeravaju na ovaj lokalni put.

Meštani sela Krčmare u opštini Kuršumlija blokirali su traktorima put kroz selo, kojim se privremeno, zbog radova na mostu na magistralnom putu Niš-Priština, vozila preusmeravaju na ovaj lokalni put.

Radovi traju oko dve nedelje, a meštani se žale na veliku prašinu koju podižu teški šleperi koji voze robu na Kosovo. Jedan od meštana Vukmir Antić kaže da najmanje 1.000 vozila i to uglavnom šlepera koji voze robu ka Kosovu prođe dnevno ovim putem i da im prašina uništava sve useve zbog čega su se odlučili na ovaj radikalni potez.

Meštani sela Krčmare zahtevaju da se ova deonica puta u dužini od dva kilometara asfaltira.Oni su najavili da će nastaviti sa blokadom puta sve do ispunjenja njihovih zahteva. Žitelji sela propuštaju samo kola hitne medicinske pomoći, dok kamioni koji voze robu ka Kosmetu čekaju u koloni.

Njih je posetio zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević koji ih je podržao i obećao pomoć.Selo Krčmare je udaljeno oko 20 kilometara od granice sa Kosovom.

  • Stevan

    03.05.2012 08:22
    Čerević
    Pozivam sve meštane Čerevića da urade isto. Jedino što tamo to nije privremeno. Šleperi tutnje kroz selo 24 sata dnevno na putu ka prelazu za Hrvatsku i nazad, okolne kuće se raspadaju polako. Vlasti obećavaju zaobilaznicu već nekih dvadesetak godina, ali naravno ništa...
  • Baltazar

    03.05.2012 04:50
    Ko to tamo peva?
    Buši im, neće da plate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.