Ministru trebalo pet godina da sagleda učinak RTS-a

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražiće od Javnog servisa da obrazovanje dobije veći značaj i prostor u televizijskom programu, najavio je resorni ministar Žarko Obradović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražiće od Javnog servisa da obrazovanje dobije veći značaj i prostor u televizijskom programu, najavio je resorni ministar Žarko Obradović.

"To ne možemo da tražimo od drugih, ali od Javnog servisa možemo. To nije potreba Ministarstva, to je potreba Srbije", kazao je Obradović. On je napomenuo da obrazovni program treba da vrati staru slavu i da, ako ne postoje sredstva za nove televizijske produkcije, treba emitovati stare serije, poput "Opstanka" ili serija Timotija Džona Bajforda.

"Tokom četiri godine na Javnom servisu nismo uspeli da dobijemo sat vremena za emisiju koja bi se bavila značajem obrazovanja i nauke za razvoj Srbije. To dovoljno govori samo po sebi", kazao je Obradović.

On je ukazao da se RTS obrazovanjem bavi kroz sporadične slučajeve, ali da ne postoji koncept. "U informativnim emisijama obrazovanje i nauka su često na kraju lestvice i neretko se dešava da budu izostavljeni zbog drugih 'važnijih stvari'. U celini informativnog programa Javnog servisa obrazovanje treba da dobije mesto koje zaslužuje, saglasno značaju za ubrzan i savremen ekonomski, privredni, tehnološki i kulturni razvoj Srbije", zaključio je Obradović.

  • Naporni

    27.08.2012 14:37
    Uloga RTS-a nije da obrazuje bilo koga, vec da opravda desavanja iz bliske proslosti, da propere licne biografije, da relativizuje ratne zlocine, da reklamira Ruse, da se mnogo ne zamera Miri, da siri eurofobiju... Jer da nije tako, u obrazovnom programu bi smo imali neprekidnu emisiju iz istorije za koju ima obilje materijala kao sto su ratni dnevnici Ratka Mladica, sastanci Predsednistva SFRJ, hiperinflacija, Gazda jezdina predsednicka kampanja sa belom lulom, da nabrojim samo neke dogadjaje.
  • fild

    27.08.2012 12:12
    Nema mesta od repriziranih serija sa rekordnom gledanoscu...
  • Man Not Machine

    27.08.2012 11:54
    RT Vojvodina obrazovanje
    Eno kako ekipa partijskih urednika obrazuje narod regiona preko RTV, sve same emisije britanske produkcije, i to reprizne koje su isle na drugim domacim tv, dakle mozete sve nauciti iz istorije Engleske, onda britanske serije o kraljici i nekim inspektorima, pa red italijanskih serija koje mozete da gledate od bilo kojeg minuta, uz nesto domace produkcije o kuhinji uopste, kuvanju riblje corbe, ribolovu, lovu, pecenju mekika i raznih masnih kolaca, itd, a sve to u jednom kadru i uz neuredne, krezube goste. Isti program je zamislite i na Novosadskoj, a sve to mi placamo. Samo da ima neko da ispita poslovanje ove dve televizije, bilo bi ko u onoj organizaciji za razvoj nerazvijenog regiona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.