Koridor 10 gotov do 2015.

Koridor 10 kroz Srbiju, koji će doprineti privrednom razvoju zemlje, biće završen do kraja 2014. godine.
Koridor 10 kroz Srbiju, koji će doprineti privrednom razvoju zemlje, biće završen do kraja 2014. godine.

Kako je izjavio državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Miodrag Poledica izgradnja istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju do bugarske granice biće gotova do kraja iduće godine, a južni deo do Makedonije do kraja 2014, rekao je on na konferenciji "Koridor 10 - održivi put integracija".

On je rekao da su na izgradnji severnog kraka Koridora 10 kroz našu zemlju bili angažovani isključivo domaći građevinari kao glavni izvođači, osim na gradnji novog mosta preko Dunava kod Beške. "Transport i infrastruktura su jedne od najvažnijih privrednih grada svake zemlje", istakao je Poledica. Te dve privredne grane biće, prema njegovim rečima, pokretači razvoja srpske privrede.

Poledica je kazao da su za Ministarstvo saobraćaja prioritetni projekti - izgradnja putnih koridora 10 i 11, železnički Koridor 10, Koridor 7 odnosno reka Dunav, ali i Sava. Svi ti projekti su veoma važni i za evropske integracije Srbije i regionalni razvoj, naveo je državni sekretar. On je rekao da je, takodje, veoma važno povezivanje više vidova transporta u okviru kojeg je planirana izgradnja velikog intermodalnog terminala u Batajnici.

  • da li

    26.10.2012 10:07
    Da li "završen koridor 10" podrazumeva i: završni sloj asfalta, ne postojanje udarnih rupa, ravan i gladak put ili talase od +-5cm, grbu na mostu kod Beške, rekonstrukciju deonica 30 godina, ...? Ili ipak ne?
  • 26.10.2012 07:07
    2015? 2050!
    Kinezi bi za isto vreme napravili most u dužini Koridora 10.

    http://thexodirectory.com/2011/04/danyang%E2%80%93kunshan-grand-bridge-the-longest-bridge-in-the-world/
  • lajavko

    25.10.2012 16:50
    Super mi je što se "državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja" preziva POLEDICA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.