Srbiju čekaju milionske odštete radnicima

Pravni zastupnik Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Slavoljub Carić kaže da Srbija mora da reši problem dugovanja preduzeća radnicima.

Pravni zastupnik Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Slavoljub Carić kaže da Srbija mora da reši problem dugovanja preduzeća radnicima.

Reč je o radnicima koji su Sudu u Strazburu tužili bivše firme (koje su ili privatizovane ili otišle u stečaj) zbog neisplaćenih plata. Uprkos pravosnažnim presudama, oni nisu uspeli da naplate potraživanja, zbog čega su se i obratili Strazburu.

Država će morati da isplati sve radnike koji su dobili svoje propale firme na sudu. "Radnici svakako mogu da prijave potraživanja do kraja godine, a u toku sledeće biće donet program mera za rešavanje ovog problema", kazao je Carić.

On je rekao da se još ne zna koliki je obim obaveza države po ovom osnovu, jer se Uredba Vlade, po kojoj je trebalo to da se utvrdi, nalazi pred Ustavnim sudom. To ne znači da će dogodine svi oštećeni biti i isplaćeni, ali će u narednih nekoliko godina sigurno doći do novca. Najverovatnije na rate, kao što se isplaćuje stara devizna štednja.

Reč je o milionskim dugovima u evrima, a pred Strazburom je oko 4.000 predstavki na tu temu.

  • 13.11.2012 14:47
    Kazu treba voleti domovinu, tacno

    S tim sto je za mene domovina ona zemlja koja omogucava gradjanima da
    -rade
    -da od svog rada mogu normalno ziveti
    -da se mogu normalno leciti, oni koji rade, da li u drzavnim bolnicama ili privatnim
    -da oni gradjani koji ne rade, drzava im omogucuje normalan zivot,skolovanje dece i lecenje
    novu domovinu

    ovo je drzava k'o po meri lopova i svih ostalih krimosa
    I nije ovo pusta mastarija sto navedoh, takve drzave su postojale i sada postoje, a nai gradjani odlaze u
  • Mizantrop

    13.11.2012 10:38
    Svi mutavi
    Niko ne zna ko je privatizovao te firme, niko ne zna gde je kapital tih firmi nestao, a svi ostali građani Srbije, koji jedva krpe kraj sa krajem će izdvajati da se plati tim jadnicima, koji sigurno odlično znaju gde su i kod koga njihovi novci.
    Dajte više satrite te tzv "kontroverzne biznismene" što je u stvari metafora za drugu reč: "kriminalac", i uzmite pare od onih koji su stvarno krivi za to stanje.
  • ovca

    13.11.2012 09:53
    e baš mi drago !
    Nažalost naša država to ne zna bez Strazbura...
    ovim lopovima sve dozvoljava , verovatno jer i političarima tako odgovara.Ne verujem nikome.Kako sam bila naivna kad sam mislila da kad skinemo Miloševića , da će sve biti drugačije,normalno ... Mogu da volim državu samo ako i ona voli mene,ali samo nas gaze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija