Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen zbog toga što je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, "zatvorio, držao zatvorene i pretio policijskim službenicima" koristeći ručnu bombu i službeni pištolj sa 13 metaka.

Mediji su tada zabeležili da je Trifunović tri sata trojicu inspektora držao zatvorene u službenim prostorijama "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a.

Žalbu na prvostepenu presudu uložio je viši tužilac iz Beograda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta "uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da je Viši sud propustio da navede razloge o odlučnim činjenicama, a i oni koji su dati su nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno".

Apelacioni sud je produžio pritvor Blažimiru Trifunoviću do dalje odluke suda, a najduže dva meseca.

  • Apelacioni sud

    20.11.2012 08:10
    shvata tezinu njegovog posla
    Ma kakvo ukidanje Apelacionog suda, valda taj Sud zna da svakoj osobi moze da padne rolo na oci, da postane neuracunljiv na trenutak

    zar zbog jednog tako beznacajnog momenta coveku unistiti zivot sa tamo nekom zatvorskom presudom,

    Ipak je on sudski izvrsitelj, koliko je to samo stresni posao
  • ns

    20.11.2012 06:40
    ko je taj apelacioni sud, toliko kriminalnih oslobađanja, smanjenja kazni kriminalcima, dajte imena i slike, sve što čujem frapantno u poslednje vreme stiže od apelacionog suda, pa i nad popom postoji pop
  • Novosađanin

    19.11.2012 21:02
    Divota....
    A je l' te, ko će i kada da ukine apelacioni sud?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.