Mrkić: Nema ambasadora Kosova u Beogradu

Šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić kaže da će oficir za vezu Prištine biti smešten u zgradi Delegacije EU u Srbiji, kao i da to neće biti "nikakva kancelarija".

Šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić kaže da će oficir za vezu Prištine biti smešten u zgradi Delegacije EU u Srbiji, kao i da to neće biti "nikakva kancelarija".

"Privremene vlasti u Prištini oficira za vezu mogu da nazivaju shodno svojim željama. Mogu ga zvati ambasadorom ili predstavnikom iz kosmosa. Istina je da će u prostorijama EU u Beogradu raditi samo jedan čovek koji će biti kontakt osoba za tehničke sporazume", rekao je Mrkić za "Blic".

Šef srpske diplomatije ocenio je da ta osoba ne može imati drugačije zvanje nego oficir za vezu.

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao je ranije da je postignuta saglasnost da se kancelarija koja će biti otvorena u Beogradu zove kancelarija za vezu Republike Kosovo.

  • ovaj

    11.02.2013 17:51
    je
    poreklom sps ne sns
  • mile V*

    11.02.2013 08:25
    ambasador
    Zataškavanje u starom radikalskom stilu.Ajde internet stiropor brigade navalite da vidimo koliko vas ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija