Na Agrobanku i RBV potrošeno 60 miliona evra

Država je potrošila 60 miliona evra novca poreskih obveznika na sanaciju Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine, objavio je nedeljnik NIN u novom broju.
Država je potrošila 60 miliona evra novca poreskih obveznika na sanaciju Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine, objavio je nedeljnik NIN u novom broju.

Vojvodina i Srbija emitovale su obveznice od oko 60 miliona evra kako bi nadoknadile ono što nedostaje u aktivi ugašene Razvojne banke.

Od toga, oko 12 miliona evra je novac poreskih obveznika cele Srbije, a preostalih nešto manje od 50 platiće poreski obveznici pokrajine, u skladu sa vlasništvom u nedavno ugašenoj banci.

"Rešenje koje je primenjeno na Novu Agrobanku i RBV ne znači da će se na isti način rešavati problem, ukoliko se javi u nekoj drugoj problematičnoj banci, jer će se ubuduće država voditi principima održivosti rešenja i minimuma troška za poreske obveznike", rekao je za NIN savetnik za bankarski sistem ministra finansija i privrede Branko Popović.

Popović je dodao da bi Razvojna banka najverovatnije bila likvidirana da Vlada Vojvodine nije pristala da plati najveći deo troška sanacije.

On najavljuje dokapitalizaciju Poštanske štedionice u narednih godinu dana kao investiciju države u dobru i profitabilnu banku, a ne isključuje ni mogućnost strateškog partnerstva sa EBRD ili nekom drugom međunarodnom institucijom.

  • :)

    11.04.2013 19:26
    Razvili se do bola
    Razvojna banka je razvila Razvojni fond i Fond za razvoj i baš su se razvili lepo! :) Nadam se da će svi zaslužni direktori dobiti bonuse kao onaj biser u Agrobanci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.