Ministar privrede za smenu većine direktora

Ministar privrede Saša Radulović odmah po preuzimanju funkcije tražio je smenu većine direktora javnih preduzeća i republičkih agencija iz svog resora, piše Danas.

Ministar privrede Saša Radulović odmah po preuzimanju funkcije tražio je smenu većine direktora javnih preduzeća i republičkih agencija iz svog resora, piše Danas.

Među njima su direktori Agencije za privredne registre i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Zvonko Obradović i Siniša Kukić, saznaje se iz izvora u Vladi Srbije. Jedan od razloga za smenu dvojice direktora jeste to što su postavljeni na predlog Ujedinjenih regiona Srbije, piše ovaj list.

Prema rečima izvora lista, direktori koji su se našli "na tapetu" uzvratiće zahtevom za smenu ministra Radulovića. U slučaju da ne dođe do njegove smene, pojedini direktori planiraju da iznesu u javnost "nezgodne detalje" iz njegove karijere stečajnog upravnika, pošto je vodio 14 stečajnih postupaka.

Radulović je, inače, u svojim prvim intervjuima medijima istakao da će se zalagati za ukidanje Fonda za razvoj Srbije, jer "ne doprinosi funkcionisanju privrede". On je, takođe, najavio i profesionalizaciju, ali ne i departizaciju javnih preduzeća.

  • Prćija

    14.09.2013 14:41
    Pustio goluba pa mu lakše
    Uz ove što ih je spomenuo a što će, "ako bude on nas", propevati, odmah smena i njega samog, pa neka razmazuju puter u za to predviđenoj ustanovi.
  • Kontrash

    14.09.2013 13:08
    Odgovor anonimusu PERSPEKTIVA
    Ako ćemo o struci dosadašnjih predsednika i ako aludiraš na prethodnog koji je bio psiholog, uz njega smo svi poludeli. Prethodno smo imali doktora prava, uglednog književnika, bankara, mašinbravara.... Ne postoji škola za predsedcnika, samo izborni momenat i neobrazovanao i naivno biračko telo !
  • Sale NS

    14.09.2013 12:50
    Neće ovaj još dugo
    Čini mi se da se ovaj ministar malo zaleteo i odnah udario u osinjak ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.