Železnica smanjila gubitak

Železnice Srbije su prema završnom računu za 2013. imale gubitak od 7,7 milijardi dinara, što je za oko devet milijardi dinara manje nego u 2012. godini, saopštilo je danas to državno preduzeće.
Železnice Srbije su prema završnom računu za 2013. imale gubitak od 7,7 milijardi dinara, što je za oko devet milijardi dinara manje nego u 2012. godini, saopštilo je danas to državno preduzeće.

Kako se navodi, to je rezultat racionalnog poslovanja srpskih železnica u 2013, brojnih mera štednje u segmetima rada koji nisu bili u direktnoj funkciji redovnog i bezbednog funkcionisanja saobraćaja, povećanja transportnih prihoda, kao i smanjenja zloupotreba na svim nivoima.

U saopštenju povodom završnog računa za 2013. godinu koji su srpske železnice predale Agenciji za privredne registre, podseća se i da su po završnom računu za 2012. godinu Železnice Srbije zabeležile gubitak od čak 16,6 milijardi dinara.

Dodaje se i da ukoliko se posmatra samo finansijski rezultat iz poslovanja, bez obračunskih kategorija (troškovi amortizacije, rezervisanja, zaliha, negativnih kursnih razlika) Železnice Srbije zabeležile su dobit od čak 639,5 miliona dinara.

  • 03.03.2014 12:21
    Ovde neko zaj..ebava nas intelektualce!Kako je moguce da firma postoji i posluje sa GUBITKOM?To nema ekonomske logike!Bankrot u roku 24 sata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.