EU Srbiji komplikuje odnose sa Rusijom

SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva predanosti normalizacije odnosa sa Kosovom i evropskoj budućnosti Srbije, što može komplikovati odnose sa Rusijom, smatra Džonatan Mur.
SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva predanosti normalizacije odnosa sa Kosovom i evropskoj budućnosti Srbije, što može komplikovati odnose sa Rusijom, smatra Džonatan Mur.

Direktor kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom državnom sekretarijatu Džonatan Mur je istovremeno upozorio da će Beograd, kako se bude približavao članstvu u EU, možda morati da preduzima korake, koji će komplikovati odnose sa Rusijom. Upitan da prokomentariše stav Srbije u pogledu krize u Ukrajini i odnosa sa Rusijom i da se Srbija neće pridružiti sankcijama koje EU uvodi Rusiji, Mur je rekao da SAD poštuje stav Srbije u tom pogledu.

"Ivica Dačić je sada, u svojstvu ministra spoljnih poslova govorio sasvim jasno o tom pitanju. Mi poštujemo njegov stav i stav Srbije u tom pogledu. Međutim, pitanje sa kojim će se Srbija dosta brzo suočiti, kako se bude približavala Evropskoj uniji je da će Brisel i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju", rekao je Mur i dodao da EU "može da računa na to da će vlada u Beogradu doneti ispravne odluke o tim pitanjima naročito kada se ima u vidu izuzetna zabrinutost u svetu povodom ilegalne aneksije Krima od strane Rusije i drugih akcija Rusije u Ukrajini", zaključio je on.

  • 01.06.2014 14:47
    finasijski interes
    "Odlično" prolazimo u poslu sa Rusima npr: prodaja NIS a, njihova eksploatacija naših rudnih bogatstava i kupovina gasa od njih! "Odlično" smo prošli!
  • луд без ЕУ

    01.06.2014 12:47
    @Anonimus - može i ovako
    Са Русијом имамо раније потписане уговоре који нам доносе приход.
    Са ЕУ немамо потписаних уговора који нам доносе приход, већ само оне који нам укидају царине, тј. њима доносе приход а уништавају нашу производњу. Нешто што је код њих годинама субвенционисано и има ниску цену код нас улази по тој цени, а нешто што ми произведемо, да би продали њима треба још додати царину. Аутогол државе!

    Сад ми кажи ко овде коме компликује односе и где нам је већи финансијски интерес? Изволи геније!
  • 01.06.2014 12:05
    može i ovako
    Rusija Srbiji komplikuje odnose sa EU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.