Vozovi ponovo idu sa stanice Beograd

Železnica Srbije su saopštile da su radnici "Nege kola" danas popodne prekinuli blokadu koloseka na Železnickoj stanici "Beograd" i pruge Zemun-Zemun Polje.
Železnica Srbije su saopštile da su radnici "Nege kola" danas popodne prekinuli blokadu koloseka na Železnickoj stanici "Beograd" i pruge Zemun-Zemun Polje.

Blokada je prekinuta u 16.45, te je odmah počela normalizacija železničkog transporta.

Uprava Železnica ističe da je našla mogućnosti da obezbedi sredstva za isplatu usluga preduzeća "Nega kola".

Radnici "Nege kola" su juče u 8.50 blokirali stanicu "Beograd" jer nisu primili platu za april.

Železnica Srbije navodi da mesečno za potrebe zavisnih preduzeća, koje su osnovali država Srbija ili same Železnice, izdvaja prosečno 130 do 140 miliona dinara, što je, kako napominje, daleko iznad realnih potreba i mogućnosti kompanije.

Rešenje za to će se ove godine naći u okviru restrukturiranja Železnica Srbije. Predlog za rešavanje statusa zavisnih preduzeća Železnice će Vladi Srbije dostaviti do 11. juna.

  • 04.06.2014 09:07
    O, ne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.