Opklade u gajbe piva za vojvođansku vlast

DS će biti u rekonstruisanoj vlasti u Vojvodini, smatraju u LSV, dok naprednjaci tvrde da "nemaju nikakve šanse".

Demokratska stranka će biti u rekonstruisanoj vlasti u Vojvodini, kategorični su u izjavi za Danas predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, naprednjaci za taj list tvrde da "nema apsolutno nikakve šanse da DS bude u rekonstruisanoj vladi pokrajine", a demokrate su uverene da će vlast biti rekonstruisana u okviru postojeće skupštinske većine.

"Kladio sam se sa novinarima u gajbu piva da će DS biti u rekonstruisanoj vlasti jer sam uveren u to. Tražimo jasno definisan politički program i rekonstrukciju Pokrajinske vlade. To ćemo pokušati da uradimo sa našim koalicionim partnerima", rekao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Dodaje, da je LSV spreman da sarađuje po određenim političkim pitanjima i sa drugima, "što smo demonstrirali prilikom promene izbornog sistema u Vojvodini". "Mi već dve godine, od izbora 2012. govorimo o problemima. I, naravno, prvo ćemo probati da ih rešimo sa našim današnjim koalicionim partnerima", zaključio je Kostreš.

Prema rečima potpredsednika SNS Gorana Kneževića, ne postoji nikakva šansa da DS bude deo rekonstruisane vlasti. "Ako se Kostreš kladio u gajbu piva da će DS biti u novoj vladi, ja se kladim u dve gajbe da neće biti", rekao je Knežević. Upitan na koji način naprednjaci planiraju da privole "ligaše" na svoju stranu, s obzirom na to da bez njihove podrške nemaju većinu ni za izglasavanje nepoverenja administraciji Bojana Pajtića, Knežević je odbio da konkretno odgovori.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je da to što SNS smatra da sa dvadesetak mandata osvojenih na izborima može da napravi većinu u odnosu na DS, koja je osvojila 59 poslaničkih mandata "govori o karakteru te stranke koja po svaku cenu želi da preotme vlast u Vojvodini". Ona ističe da je DS u stalnom kontaktu sa svojim koalicionim partnerima u Vojvodini i da je uverena da će naći zajednički jezik za rekonstrukciju vlasti.

  • dumas

    18.06.2014 20:56
    Pa LSV- u je ovo sala, hoce da se klade. E jadni smo li mi u Vojvodini sa ovakvima na vlasti.
  • daca

    18.06.2014 17:08
    sramota
    Blago li je nama kada nam ovakvi uredjuju zivote!!!
  • mrki

    18.06.2014 16:16
    Bugarski
    Mogao bi Bugarski koju gajbu da plati i ovako mlati devizne dnevnice da je to bruka........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.