Ambasador Rusije: Istraga o NIS-u za unutrašnju upotrebu

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, izjavio je da pokretanje istrage o privatizaciji NIS-a predstavlja "potpuno iznenađenje" za rusku javnost i kompaniju "Gaspromnjeft".

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, izjavio je da pokretanje istrage o privatizaciji Naftne industrije Srbije (NIS) predstavlja "potpuno iznenađenje" za rusku javnost i kompaniju "Gaspromnjeft" koja je suvlasnik NIS-a.

"Otvaranje istrage izazvalo je široki i negativan odjek u ruskim medijima. Uz to je potrebno uzimati u obzir pozitivno usmerenje Rusa prema Srbima i dugu istoriju konstruktivne saradnje Rusije i Srbije", kazao je Čepurin za  "Politiku".

Ambasador je upitao zašto se rusko-srpska kompanija našla pod istragom baš sada, pet godina nakon privatizacije i naglasio da "Gaspromnjeft" poštuje sve dogovore, koji su potpuno transparentni, što se ne može reći "o nekim drugim sporazumima sa kompanijama drugih zemalja".

On je rekao da se, po njegovim saznanjima, istraga ne odnosi na rusku stranu, ne dovodi u pitanje dogovore s Rusijom i ne tiče se direktno menadžera kompanije. "Nama kažu da je to pitanje za unutrašnju upotrebu", izneo je Čepurin i dodao da ne zna da li je premijer Aleksandar Vučić u razgovorima sa ruskim zvaničnicima uspeo da umiri rusku stranu u vezi s istragom NIS-a.

Upitan pod kojim okolnostima bi istraga ipak mogla da pokvari odnose Srbije i Rusije, Čepurin je rekao da "nema nikakvih razumnih razloga" za to, ako obe strane rade u svom, "a ne u još nečijem interesu".

  • cure

    16.08.2014 15:57
    srbe
    u srbiju ili rusiju tako me zabole samo da ih nema
  • 16.08.2014 13:04
    NIS to je ustvari Vojvođanski Naftagas, koji je Srbija otela.
    Sada se isto dešava sa Elektrovojvodinom.
    Vreme je za USTANAK, kao 1848.
    Sve će nam oteti i prodati Arapima, tako da od prodaje Vojvodine će da živi Srbija, a mi ima da pocrkamo.
  • 16.08.2014 12:12
    @baba - gubitaš
    potpuno ste u pravu.
    Recimo, ja kao izvanredan student FTN nisam imao sanse da se zaposlim u NIS-u, zato sto nisam imao nikog svog, bolje recu sto sam rodjen 200 km udaljeno od NS.

    Ali ne bunim se: jos davno sam naucio da ovde nemam sta da trazim i da u svetu postoje principi razliciti od "nije vazno sta znas, nego koga znas".
    Pozdrav iz Svajcarske :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.