Ispituje se prodaja "Bačke" Miletu Jerkoviću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je kriminalistička policija počela da ispituje slučaj privatizacije firme "Bačka" iz Sivca, koja je prodata biznismenu Miletu Jerkoviću 2006. godine.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je kriminalistička policija počela da ispituje slučaj privatizacije firme "Bačka" iz Sivca, koja je prodata biznismenu Miletu Jerkoviću 2006. godine.

Prema njegovim rečima, pod istragom su Jerkovićevi poslovi, ne samo u vezi sa Darkom Šarićem, optuženim za pranje novca i šverc droge, već i u "određenim privrednim slučajevima".

Prema dokumentaciji koju je premijer Aleksandar Vučić obelodanio prilikom objave ugovora o investitorima iz UAE, "Bačka" je Jerkoviću prodata za 14.556.962 evra, od čega je izmirio svega 4.852.320 evra.

Posle kupovine, Jerković je, između ostalog, 73,73 odsto imovine firme stavio pod hipoteku.

  • 17.08.2014 14:42
    Sustina je...
    Ove provere su samo zamazivanje ociju naivnim gospodarovim glasacima,ali nisu samo to,oni ce ovom kontrolom reci da je sve uredu i dati legitimitet tom Jerkovicu da nikakva sledeca vlada nemoze da ga kontrolise.
  • VOSA ! ! ! ! ! !

    17.08.2014 10:19
    Bivsa YU ! ! ! ! !
    Sram vas bilo lopovska bagro, sve sto je za vreme vladavine Gospodina Josipa Broza tita stvoreno i dobro funkcionisalo, sve ste medjusobno podelili i razgrabili.Kako su se vlade menjale tako su i grabljivci profitirali.Unistili ste stotine hiljada radnih mesta unesrecili porodice sada nezaposlenih bez i malo grize savesti, pljujete po TITU I ONIMA KOJI SU SVE OVO STVORILI gori ste od LESINARA.Upropastili ste YU poljoprivredu, prodali ste nasu VOJVODJANSKU ravnicu opet tamo nekim profiterima!Bivse vlade i oa danasnja su proizvodjaci doticnog jerkovica i njemu slicnih lopurdi.
  • soko

    17.08.2014 06:39
    da li mozemo vratiti firme
    Roman bi se ovde mogao napisati, ali nista lepo nisam cula za tog coveka da bi ovaj komentar odgovarao bivsoj vlasti. Sa kim si takav si i nije mi jasno da su dozvolili takve privatizacije koje su unistili mnoga mesta u Vijvodini i ojadili mnoge porodice. Avakog boli svoja rana, a nas u Bacu boli Agrobacka koja je bila velika firma, a danas je ruina. Odakle njemu pare da to sve kobajagi kupi je jasno , tako da je bilo lako to sve oduzeti i vratiti opstini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.