Formira se tim za prikupljanje viškova hrane

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je formiranje nacionalnog koordinacionog tima za realizaciju projekta "prikupljanje i distribucija viškova hrane".
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je formiranje nacionalnog koordinacionog tima za realizaciju projekta "prikupljanje i distribucija viškova hrane".

Povodom završetka tog pilot projekta u Kragujevcu, Vulin je rekao da je za četiri meseca u tom gradu prikupljeno 2.800 obroka, a da niko nije imao troškove.

Vulin je rekao da će iskustvo iz Kragujevca, grada u kom je započet ovaj pilot projekat, biti preneto i na Niš, Novi Sad, Beograd i druge gradove u kojima postoje institucije koje će raditi na prikupljanju viškova hrane.

Naglašavajući da je bila potrebna samo organizacija, Vulin je rekao, da bi ta hrana bila bačena, ali zahvaljujući institucijama uključenim u ovaj projekat kao i entuzijazmu zaposlenih hrana je stigla do građana kojima je potrebna. On je dodao da je na početku pilot projekta u Kragujevcu obezbeđivan obrok jednom sedmično, a sada dva puta nedeljno.

Vulin je objasnio da centar za socijalni rad određuje kome je potrebna hrana prikupljena na taj način. "To su oni građani koji su uslovno rečeno ispod crte i iz nekog razloga ne ispunjavaju uslove da budu stalni korisnici Narodne kuhinje", rekao je Vulin i naglasio da su obroci kvalitetni i zdravi kao i da ih proverava Gradski zavod za javno zdravlje.

  • Teča

    04.10.2014 12:14
    "Beograd je izdvojio oko 1,7 miliona evra za podršku optuženima za ratne zločine, dok je najveći deo tog novca otišao bosanskim Srbima koji poseduju državljanstvo Srbije."
    http://www.balkaninsight.com/rs/article/srbija-pomo%C4%87-optu%C5%BEenima-iz-republike-srpske
  • 03.10.2014 17:44
    sta ce ovaj crnokosuljas..
  • B54

    03.10.2014 16:19
    ***
    Evo dokle je dovela vaša vast (u kontinuitetu 2,5 godine), sve vaše "teške" i "bolne" reforme od kojih do sada nismo videli ništa.
    Samo priče, najavljivanja, gušenje medija, na domaćim TV stanicama više nema ništa da se pogleda, a šta nas još čeka sa vašom "odlučnom" vlašću sam bog zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.