Policajci prekinuli štrajk, nije poznat razlog

Prekinut je štrajk policije koji je trajao deset dana.
Prekinut je štrajk policije koji je trajao deset dana.

Nezavisni sindikat policije koji je organizovao štrajk objavio je na svom sajtu da su svi policijski sindikati "odluku da suspenduju štrajk u ponoć doneli složno i jedinstveno". "Obaveštavaćemo vas detaljno i istinito o pregovorima koje počinjemo već ujutro i koji će trajati narednih dana", naveo je taj sindikat.

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije jutros su bili nedostupni za komentar odluke.

- Noćas u ponoć prekinut je štrajk. Nezavisni sindikat policije koji je organizovao štrajk odlučio je da ga prekine, nakon razgovora sa državnim sekretarom. Nijedan zahtev nije ispunjen, očekuje se da će se predsednici sindikata obratiti u toku dana - kaže Glišo Vidović iz Sindikata srpske policije.

U štrajku su bili članovi pet policijskih sindikata, uz poštovanje zakonskog procesa rada. Policijski sindikati počeli su štrajk zbog lošeg materijalnog položaja.

Policija je tražila produženje postojećeg posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih dugovanja zaposlenima u MUP i isplatu jubilarnih nagrada, kao i garanciju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanoviča da se na zaposlene u MUP-u neće primenjivati dodatno smanjenje zarade.

  • helen

    06.10.2014 23:08
    Nije ni bilo povoda za strajk, vec je radjeno na tome da im se obezbedi potrebna oprema.Stav drzave je ispravan, nema novca i svi treba da pristede.
  • 06.10.2014 22:25
    tanja
    Treba stegnuti kais....svima isto ili ce i prosveta i zdravstvo takodje strajkovati.
  • Andrija Šrek

    06.10.2014 12:38
    ...
    Kako nije poznat razlog?
    Pa prošao je Prajd...ucena nije uspela...dolazi Putin, treba se organizovati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.