MUP kontroliše milionske ugovore RTS-a?

Policija je, na zahtev tužilaštva, započela kontrolu milionskih poslova koje je RTS u prethodnih desetak godina potpisivao s marketinškim agencijama i nezavisnim produkcijskim kućama.

Policija je, na zahtev tužilaštva, započela kontrolu milionskih poslova koje je RTS u prethodnih desetak godina potpisivao s marketinškim agencijama i nezavisnim produkcijskim kućama, piše "Informer".

Izvori iz vrha MUP-a otkrivaju da su istražitelji u Javni servis poslati "još pre nekog vremena", ali da se u javnost neće izlaziti ni sa kakvim saopštenjima sve dok prvi deo istrage ne bude završen. Najsumnjiviji su ugovori za otkup prava na prenos fudbalske Lige šampiona i drugih velikih sportskih takmičenja.

"Sumnja se da je ogroman novac godinama išao privatnim firmama na štetu Javnog servisa i države", ističe izvor lista i navodi: "Najsumnjiviji su milionski ugovori oko otkupa prava za prenos Lige šampiona. Neko je, izgleda, te poslove nameštao tajkunskim firmama i agencijama. Posao je otprilike išao ovako: RTS kaže da nema para, pa onda prenose otkupi privatnik koji zauzvrat dobije oglasne sekunde koje vrede pet do 10 puta više...".

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTS-a Nikola Mirkov tvrdi za "Kurir" da nema istrage i da o tome nije informisan.

  • Mhm

    06.10.2014 09:11
    @Anonimus - @anonimus: ne, cinjenica je da niko od njih ne radi nista ukoliko nije u licnom interesu i nemojte mi prodavati pricice iz diznilenda kako se jadan brine za drzavu. oce to, ko ih ne pozna.
  • pretplata?

    06.10.2014 08:30
    Onda je narod bas bio pametan kada nije hteo lopovima da placa pretplatu. Svaki dinar dat ovoj dravi je bacanje para u bunar.
  • 06.10.2014 08:04
    @anonimus
    Hajde da sada ne politizujemo ovu navodnu istragu i pominjemo velikog vodju...cinjenica je da nesto nije funkcionisalo oko RTS-a na pravi nacin u proteklom periodu.Da je sluzio samo kao protocni bojler,akumulirao bi srestva koja bi netragom nestajala....sta i kako,najbolje da utvrdi neka istraga,valjda ima jos uvek neki savestan i odgovoran policajac i tuzilac u ovoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.